Köpvillkoren gällande Bling by J AB

Om Bling by J AB

Blingby-J.com är en e-handel och försäljningsplattform som ägs av Bling by J AB organisationsnummer SE559119-2470 Bling by J AB äger därmed rätten till allt innehåll på Blingby-j.com

 

På Blingby-J.com finner du det mesta inom fitness och bodybuilding, både som inspiration men främst en shop för dig som ska tävla inom fitness. Bling by J AB ägs av Jenny Söderström som själv har tävlat på elit nivå inom bodyfitness. Hon är ensam drivande i företaget och skapandet av Bling by J tävlingsdräkter och strandbikinis.

 

Paketering och leveranser från Bling by J AB sker normalt inom 24 timmar.

 

 

Uppgifter om bolaget

Bling by J AB

Grindtorps skolgränd 26 

183 47 TÄBY

SWEDEN

 

Organisationsnummer: 559119-2470

 

Momsregistreringsnummer: SE559119247001

 

E-post: support@blingby-j.com

Telefon: +46 704234820

 

 

 

Allmänna villkor

Bling by J AB jobbar hårt för att informationen på dess försäljningsplattformar ska vara korrekt men reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella informationsfel. Detta kan vara produktbeskrivningar, bilder eller felaktiga priser.

 

 

 

Tillämpning och Konsumentskydd

De här Allmänna villkoren tillämpas vid köpeavtal mellan Bling by J AB och konsument, organisationsnummer 559119-2470 . För att du som kund ska känna dig trygg med att handla av Bling by J AB så tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp hos Bling by J AB.

 

 

 

Personuppgifter

Vid beställning hos Bling by J AB godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är Bling by J AB (org.nr 559119-2470) Bling by J´s kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer. Användandet med Bling by J´s behandling av insamlade personuppgifter är att använda dess för att:

1. Kunna fullgöra köp hos Bling by J AB och dess försäljningsplattformar.

2. Möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av Bling By J´s kanaler.

Bamboora kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. Bamboora är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt Bambooras villkor. Bling by J AB kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

Vid användning av våran FAQ lagras de personuppgifter som du uppger i FAQ för att kunna tillmötesgå kunder på ett snabbare och bättre sätt. Informationen används även i förbättringsarbete på Bling By J´s plattformar. Informationen som lagras är t.ex. telefonnummer, för- och efternamn, adress, e-post, IP-nummer och text som du själv uppger vid FAQ.

Om du som kund väljer att e-posta till Bling by J AB eller någon annan e-postadress knuten till Bling by J AB så kommer din e-postadress samt e-posthistoria att sparas för att göra det möjligt och lättare kunna följa upp och svara på ett ärende. Denna information kan även användas i förbättringsarbete inom Bling by J AB.

 

 

 

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

 

All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är Bling by J AB. Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen. Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

 

Bling by J AB

Grindtorps skolgränd 26

183 47 TÄBY

SVERIGE

 

Användarkontot

 

Som kund hos Bling by J´s olika försäljningsplattformar så kan det krävas att man skapar ett användarkonto. Om Bling by J misstänker att Kunden missbrukar sitt användarkonto, lämnat felaktiga uppgifter, lämnat ut sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot villkoren har Bling by J AB rätt att stänga av Kunden. Bling by J AB har även rätt att hursomhelst ändra inloggningsuppgifter.

 

 

 

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på Bling by J´s försäljningssajter ger du också Bling by J rätten att publicera dem på Bling by J´s försäljningsplatser samt i andra kanaler och medier. Bling by J förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

 

 

 

Priser och Avgifter

Priser som anges på Bling by J´s försäljningsplattformar anges inklusive mervärdesskatt (moms). Inga dolda avgifter. Frakt tillkommer på alla köp med undantag vid erbjudanden och/eller kampanjer om frifrakt eller andra undantag gjorda av Bling by J AB. Vid köp mot fakturaupplägg kan avgifter på dessa förekomma och detta står i klartext när man väljer faktura som betalalternativ. Outlösta paket debiteras extra med 299kr (SEK) per outlöst leverans.

 

 

 

Upprättande av Avtal om köp

Bling by J´s varor beställs på våra e-handlar. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Bling by J AB via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa villkor i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies. Vid beställning på Bling by J´s försäljningsplattform kommer Bling By J att skicka en preliminär orderbekräftelse tillbaka till den uppgivna e-postadressen. Den preliminära orderbekräftelsen går även till Bling by J´s manuella kontroll. Efter den blivit godkänd av kontrollanten så skickar Bling by J AB ut en slutgiltig orderbekräftelse som blivit kontrollerad och godkänd till den angivna e-postadressen. När denna orderbekräftelse skickats har ett avtal mellan Bling by J och beställaren slutits.

 

 

 

Betalning

I samarbete med Bambora erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Bambora Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Bambora villkor. Genom att klicka på slutför köpet godkänner du Bling by J´s allmänna villkor.

Bambora villkor hittar du här: https://d2o7rqynhxcgmp.cloudfront.net/uploads/documents/Sweden/bambora-checkout-och-bambora-native-payment-allmanna-villkor.pdf

Bambora Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Bambora Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Bambora påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Bambora Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Bambora Checkout med en PIN-kod.

 

 

 

Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Bling by J AB rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Bling by J AB inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

 

 

 

Erbjudanden och kampanjer

Bling by J AB använder sig ofta av kampanjer och erbjudanden på sina handelsplattform. Vid dessa tillfällen gäller villkoren i kampanjerna och erbjudandena.

 

 

 

Leverans och fraktvillkor

Bling by J AB använder följande fraktalternativ: Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe eller i vissa fall direkt hem till dörren, brevlådan/brevinkast. I de fall paketet finns för uthämtning hos ombud skickas ett sms/e-post med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer/e-post som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas. Normal leveranstid är ca. 1-4 arbetsdagar från det att Bling by J AB har bekräftat din beställning via e-post. Vid beställning av skräddarsydd bikini är leveransen 4-10 veckor. Många av våra leveranser kommer fram redan dagen efter vi skickat dem. Vi skickar normalt varor redan samma dag om beställningen är gjord innan 16.00. I samband med att din order skickas från Bling by J´s lager så skickas ett e-post till angiven e-postadress. Paketet borde då nå dig inom 1-4 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 4 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

 

 

 

Outlösta Paket/Försändelser

Paket som inte har hämtats ut inom sju (7) dagar återsänds till Bling by J AB. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till Bling by J´s administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

 

 

 

Ångerrätt

Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta kundtjänst och du betalar själv för returfrakten. Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Gäller dock inte örhänge, bikini eller reavaror. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer ej returen att återbetalas.

Du kan också meddela Bling by J AB om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till Bling By J. Blanketten hittar du här:

http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett.

Blanketten skickas sedan till följande adress:

Bling by J AB

Grindtorps skolgränd 26

183 47 TÄBY

SVERIGE

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning , ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

 

 

 

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Bling by J AB eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Bling by J AB har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten. Reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Bling by J AB ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. Bling by J AB förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp. Vid reklamation, kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till din e-postadress. Bling by J AB har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

 

 

 

Transportskador

Bling by J AB ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. Bling by J AB rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar Bling by J AB´s kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

 

 

 

Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning och eventuella etiketter ska sitta kvar. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att Bling by J AB tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Bling by J AB rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Du betalar själv returfrakten. För information eller hjälp vid retur som inte omfattas av retursedel och fri frakt, kontakta Bling by J AB´s kundtjänst.

 

 

 

Retur av kampanjvaror

Retur gäller ej vid köp av kampanjvaror eller reavaror.

Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten.

Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt. Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via Bling by J´s handelsplatser på nätet och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

 

 

 

Länkar

Länkar som leder utanför Bling by J AB´s handelsplattformar ansvarar inte Bling by J AB för innehållet på. Kontrollera så du fortfarande befinner dig på en av Bling by J AB´s plattformar innan du ingår avtal.

 

 

 

Force Majeure

Force Majeure I händelse av omständigheter som står utanför Bling By J´s skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska Bling by J AB´s förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som Bling by J AB rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

 

 

 

Villkorsändringar

Villkorsändringar kan komma att ske. Det är upp till kunden att alltid vara uppdaterad av dessa. Vid köp på Bling by J AB´s handelsplattformar så godkänner man där med villkoren och att man är införstådd i vad dessa innebär. Förändringar publiceras på handelsplattformarna och längst ner i villkoren kan man se när villkoren ändrats senast.

 

 

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer https://www.arn.se/ och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

 

 

 

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist. För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Bling by J AB´s kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på Blingby-j.com